Hotelload een onafhankelijk platform

Het Hotelload platform is een onafhankelijk platform voor de bevordering van ''het direct boeken via de officiële websites van de hotels en de andere vakantie-saccommodaties''.

Alle vakantie-saccommodaties kunnen een gratis vermelding krijgen op de website van Hotelload. Via Hotelload worden de reisconsumenten vervolgens rechtstreeks doorverwezen naar de officiële websites van de accommodaties.

Boek buiten de boekingswebsites om!

De hotels en andere vakantie-accommodaties betalen voor iedere boeking die wordt gedaan via de boekingswebsites 10 tot 25% van het bedrag dat de gast in rekening wordt gebracht. Linksom of rechtsom betaald de reiziger deze kosten uiteindelijk zelf.

Door rechtstreeks via de officiële websites van de hotels te gaan reserveren worden de boekingskosten vermeden. Hierdoor houden de accommodaties een ruim budget over voor een stevige extra korting of een leuke verassing.

Bovendien krijgen de gasten bij directe boekingen vrijwel altijd de laagste prijs en worden de accommodaties geholpen om onafhankelijker te worden van de boekingswebsites (Booking, Expedia enz.).

 

Bewust reizen

Jaarlijks worden miljoenen boekingen geregeld via de boekingswebsites en dat levert voor de boekingswebsites vele miljarden euro's op. Enorme bedragen die zomaar uit de markt worden gehaald, zonder dat het voor de reizigers en de accommodatie-eigenaren echt iets van waarde toevoegt.

Dit enorme geldbedrag zou bijvoorbeeld beter uitgegeven kunnen worden aan doelen op het gebied van natuurbescherming. Een groot deel van de milieuschade die door het reisverkeer wordt veroorzaakt kan dan gecompenseerd worden.

De macht op van de boekingswebsites is echter groot en de commissies die gevraagd worden hoog. Vooral de kleinere accommodatie (familie-) bedrijven komen hierdoor onder druk te staan. Maar ook de grote verblijfsaccommodatie-aanbieders hebben er veel last van. De accommodaties kunnen echter, op dit moment niet zonder 'de service' van de boekingswebsites.  De concurrentie is moordend en als een individueel hotel of een andere accommodatie de contracten met de boekingswebsites stopzet, dalen de aantallen boekingen van die accommodatie  rigoureus.

Als de reiziger bewust gaat kiezen voor 'rechtstreeks boeken', zal dit op termijn voordelig zijn voor de gasten, de accommodaties en de natuur.  Accommodatie-aanbieders ontlopen de hoge commissies, de gasten krijgen naast de laagste prijs, meer service en gratis extra's, en natuurbeschermers ontvangen via Hotelload donaties.

 

 

Boekingswebsites verleden tijd

De boekingswebsites  zijn het afgelopen decennium zeer nuttig gebleken en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de reisindustrie. De keerzijde is echter, dat zij door grote naamsbekendheid en hoge posities in de Google-rankings te veel macht hebben verkregen. De commissie-percentages die zij berekenen vormen in toenemende mate rede voor verontrusting in de reisbranche.

Daar de meeste accommodatie-bedrijven inmiddels zelf beschikken over uitstekende boekingsprogramma's is het nu tijd geworden om 'het rechtstreeks boeken' goed onder de aandacht te brengen en te ondersteunen met behulp van een onafhankelijk medium.

Hotelload service voor de hotels.

In samenwerking met vele hotels, bnb's en andere verblijfsaccommodaties wil Hotelload 'het rechtstreeks reserveren' bevorderen. Het Hotelload-concept, waarbij  'reserveren op de officiële websites van accommodatieaanbieders' centraal staat, moet tegenwicht gaan bieden aan 'reserveren via de boekingswebsites'.

Voor de argeloze vakantiezoeker die zich op het Internet aan het oriënteren is lijkt het alsof er buiten de boekingswebsites om geen andere reserveringsmogelijkheden meer bestaan. De boekingswebsites trekken op slimme wijze de klanten naar zich toe en vragen hoge commissies. Per boeking wordt een afdracht van soms wel 25% van het boekingsbedrag gevraagd.

Alle hotels en andere verblijfsaccommodatie-bedrijven kunnen een gratis vermelding verkrijgen op Hotelload.com. Via Hotelload.com worden de klanten doorverwezen naar de officiële websites van accommodaties.

 

Backup service

De backup service van Hotelload richt zich op het bieden van extra zekerheid voor reizigers die 'rechtstreeks hebben gereserveerd'.  De toeristen/reizig(st)ers die 'rechtstreeks gereserveerd' hebben kunnen zich wenden tot de centrale klantenservice van Hotelload voor informatie en advies.

 

 

Natuurbescherming

Hotelload is een stichting in oprichting. De winst die geboekt wordt via deze website zal volledig worden gedoneerd aan doelen op het gebied van natuurbescherming. Lees hierover meer op onze pagina over natuurbescherming.

Kies je reisbestemming en boek gewoon rechtstreeks

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors