Waarom is een warmtepomp huren via Cowave interessant?

  • Geen winstopslag

  • De subsidie van 30% gaat naar de huurders

  • Geen renteopslag *

Cowave wil niets verdienen aan de verhuur van warmtepompen en geeft alle voordeeltjes van de overheid aan de huurders. Huren van een warmtepomp bij Cowave wordt hierdoor voor vele huishoudens ook financieel aantrekkelijk.

* Als de de plannen van het kabinet voor renteloze duurzame leningen doorgaan.

Warmtepomp huren?

Cowave verhuurt warmtepompen zonder winstoogmerk, en steekt de subsidie(s) niet in eigen zak.

Geen eigen geld nodig.

Huurders van een warmtepomp hoeven uiteraard geen eigen geld in te leggen.

Een lagere energierekening.

Met een warmtepomp heb je meer voordeel (daling gasverbruik), dan nadeel (stijging stroomverbruik).

Van interesse naar installatie

Stappen:

 

1. Gratis lid worden.

2. Geef aan ons door dat je interesse hebt in een warmtepomp.

3. Voor jou en alle andere leden in je wijk of dorp gaan we in gesprek met de gemeente en/of provincie voor eventuele extra subsidies en andere voordelen.

4. Daarna gaan wij overleggen met installateurs bij jou in de buurt.

5. Uit de diverse aanbiedingen maken wij een selectie en sturen deze per mail naar je toe.

6. Je kan dan zelf bepalen of je de eerste ronde voor je wijk of dorp mee gaat doen, of dat je nog even wacht en eventueel bij een van de volgende rondes gaat aanhaken.

Snel en voordelig een warmtepomp in huis?

Laat ons geheel vrijblijvend voor je aan de slag gaan

Geen enkele woningeigenaar of huurder van een woning kan er meer aan ontkomen. Vroeg of laat zal een nieuw energiecontract moeten worden afgesloten. Voor de meeste huishoudens zal dit een forse stijging van het maandbedrag gaan betekenen.

De meest voor de hand liggende manier om iets aan die hoge energierekening te gaan doen is aankoop of huur van een warmtepomp.

Door je nu aan te melden bij Cowave, wordt voor jou de voorbereiding voor installatie geheel vrijblijvend op de achtergrond al in gang gezet. Voor de leden van Cowave wordt geïnformeerd bij installateurs (bij voorkeur bij jou in de buurt) en bij de gemeente (eventueel extra subsidie) naar de beste mogelijkheden.

Van Cowave krijg je een geheel vrijblijvend aanbod om mee te gaan doen in de eerste ronde voor je wijk of dorp. Als je besluit om nog even te wachten op een betere aanbieding in een van de daarop volgende ronden, is dat uiteraard geen enkel probleem.

Warmtepomp huren via de Coöperatieve Warmte Vereniging (Cowave)

Zonder investering snel een warmtepomp in huis

Extra voordelen bij het huren van een warmtepomp bij Cowave:

Klik hier voor een overzichtje van alle bekende voordelen van de warmtepomp

Voorrang en de beste kwaliteit

Door een warmtepomp te gaan huren samen met andere huurders sta je sterk en krijg je met voorrang de beste warmtepomp (warmtepomp met de beste prijs/kwaliteit van het moment) en de beste service.

Ook de huurder krijgt subsidie

Als je een warmtepomp gaat huren via Cowave weet je zeker dat de warmtepomp-subsidie van 30% naar jou toe zal gaan, en dat die niet in de zakken van de verhuurder verdwijnt.

Extra subsidie

Cowave kijkt voor je na of er nog meer subsidiemogelijkheden zijn in jou gemeente en/of provincie. Wanneer veel aanvragen voor deelname door ons worden ontvangen uit je wijk of dorp gaan we in overleg met de betrokken gemeente of provincie om de mogelijkheden voor extra subsidie te bespreken.

Geen winstoogmerk

Cowave is er niet op uit om winst te maken (mocht er toch winst gemaakt worden, dan zal dit worden verdeeld onder de leden).

Verschil tussen ''Huren'' en ''kopen'' minder groot

Het verschil tussen ''huren'' en ''kopen'' is bij Cowave kleiner dan bij andere verhuurders, omdat geen winstopslag wordt berekend en omdat de subsidies naar de huurders gaan.  Uiteindelijk blijft in principe alleen  de vergoeding voor de financiering over als een soort restverschil.

Geen eigen geld nodig

Je hoeft zelf niets te investeren.

Risicospreiding

Je doet aan risicospreiding, klik hier voor meer hierover.

Natuurbescherming

De huurders samen vormen een grote actiegroep tegen klimaatverandering.

Het gas was lange tijd voordelig en het klimaat op aarde niet echt zorgelijk

Maar nu moet het roer om.

Het is nu het juiste moment om over te stappen naar 'de warmtepomp'

Voor wat betreft het milieu is er heel lang al geen excuus meer, maar financieel is er nu ook geen meer. De meerprijs die je (binnenkort) voor gas moet gaan betalen is namelijk nu al hoger dan de huurprijs voor een gemiddelde warmtepomp.

Komt de einddatum van je huidige energiecontract naderbij?

De nieuwe energierekening zal ongetwijfeld aanzienlijk hoger gaan uitvallen.

U kunt er met isolatie,  zonnepanelen en/of een warmtepomp het nodige aan doen, maar daarvoor moet een forse investering gedaan worden.

Wanneer u niet beschikt over het benodigde budget, of wanneer u niet veel zin heeft om er direct veel geld aan uit te geven, is huren van zonnepanelen of warmtepompen mogelijk een oplossing. Een probleem hierbij is echter dat vrijwel alle verhuurders van de zonnepanelen en warmtepompen behoorlijk hoge winstmarges berekenen. Huurders betalen hierdoor in meeste gevallen uiteindelijk veel te veel.

Cowave wil het grote financiële verschil tussen huren en kopen wegnemen. Door geen winstmarges te berekenen en de subsidies uit te keren aan de huurders wil Cowave het huren van warmtepompen (en op termijn ook van zonnepanelen) zo aantrekkelijk mogelijk maken.

Neem contact met ons op