Zonnepanelen

Huren via Cowave

Neem de regie over je energierekening. Met zonnepanelen op je dak zet je een forse eerste stap om weer grip te krijgen. Heb je te weinig budget, of gewoon geen zin om een stevig bedrag neer te leggen voor zonnepanelen? Huren via Cowave biedt dan een uitkomst. Cowave wil namelijk duurzame zonne-energie voor iedereen bereikbaar maken. Cowave verhuurt zonnepanelen zonder winstoogmerk en geeft ook aan de huurders het btw-voordeel door (tot voor kort hadden alleen kopers van zonnepanelen 21% btw voordeel).
Door te gaan huren hoef je vooraf niets te investeren en heb je vanaf de eerste dag al voordeel. Met de A-merk zonnepanelen van Trina solar of van Jinko solar, in combinatie met een omvormer van Growatt, kunnen we voor elke daksituatie pakketten samenstellen. Leden van Cowave kunnen een vrijblijvende offerte aanvragen of een van de standaard aanbiedingen direct bestellen. Lid worden van de Coöperatieve Warmtevereniging - Cowave - is gratis!

Aanbieding 1

Compleet geïnstalleerde set met 6 zonnepanelen: prijs vanaf € 34,= per maand

merk/type zonnepanelen: Trina Vertex Mono 395 W - Half-Cells Black Frame

omvormer: Growatt mic 2000 TL-X

montagemateriaal: Esdec (Evo voor schuine daken en Flatfix fusion voor platte daken)

De vanaf huurprijs is gebaseerd op installatie op ''gewone'' pannendaken * en platte daken* die ongeveer 250kg gewicht kunnen dragen.

*) zie leveringsvoorwaarden

Trina Vertex 395W zonnepaneel

Dit paneel is geproduceerd met behulp van de geavanceerde technologie van het Vertex platform. Het nieuwe Vertex S 395W zonnepaneel is perfect ontworpen om te voldoen aan de vereisten inzake vermogen, efficiëntie, afmetingen, gewicht, uitstraling, mechanische belasting en betrouwbaarheid. De beste balans tussen vermogen en omvang en gewicht.

Afmetingen: lengte 1754mm  breedte 1096mm  dikte 30mm

gewicht: 21kg

frame: zwart

Achtervel: wit (hierdoor heeft het paneel een blauw grijze uitstraling)

De Growatt MIC 2000TL-X is een lichte en compacte residentiële omvormer. Het maximale DC voltage ligt op 500V, een startvoltage van 50V en een nominaal voltage van 180V. Er is één MPPT aanwezig met een maximaal invoer van 13A. Veiligheid is een belangrijk aspect, mede door diverse beveiligingen. Te denken valt aan een DC schakelaar, overspanningsbeveiliging en bijvoorbeeld de optie tot AFCI beveiliging.

Lichtgewicht en compact

Met slechts 6kg is dit een zeer lichte omvormer, die daarnaast ook nog eens klein van formaat is. Hierdoor is de omvormer eenvoudig door één persoon te plaatsen, wat tijd en kosten bespaard.

Veiligheid en betrouwbaarheid

De Growatt MIC 2000TL-X beschikt over diverse beveiligingseigenschappen. Zo is er bijvoorbeeld beveiliging aanwezig dat voorkomt dat stroom aan DC zijde ineens de andere richting op vloeit. Verder is er aan de DC zijde een schakelaar aanwezig en aan zowel DC als AC zijde overspanningsbeveiliging. AFCI, of Arc Fault Circuit Interruptor, is optioneel. Een ander aspect wat bijdraagt aan de veiligheid is dat de koeling via natuurlijke convectie plaatsvindt in plaats van via mechanische koeling. Hierdoor zijn er minder bewegende onderdelen. Naarmate het aantal bewegende delen toeneemt zal de betrouwbaarheid afnemen, met meer risico op storingen.