Waarom is een warmtepomp huren via Cowave interessant?

  • Geen winstopslag

  • De subsidie van 30% gaat naar de huurders

  • Geen renteopslag (als de plannen van minister de Jonge om geen rente te berekenen voor warmtepompen doorgaan)

Huren van een warmtepomp bij Cowave wordt zo voor vele huishoudens ook financieel aantrekkelijker. Zelfs aantrekkelijker dan een warmtepomp kopen.

Warmtepomp huren via Cowave

Geen winstopslag en de subsidie van 30% gaat naar de huurders

Bijvoorbeeld: Daikin Altherma Hybride warmtepomp 4.4kw
Elders: circa € 70,= per maand incl. installatie
Huren via Cowave: tussen € 42,50 en € 59,= per maand incl. installatie*)

*) prijzen april 2022, afhankelijk van aantal huurders in gemeente/regio, en zolang de voorraad strekt

Bijvoorbeeld: Daikin Altherma LT3 Bluevolution all electric warmtepomp 4.3kw met boiler 150 liter

Elders: circa € 80,= per maand incl. installatie
Huren via Cowave: tussen € 48,=  en € 62 ,= per maand incl. installatie*)

*) prijzen april 2022, afhankelijk van aantal huurders in gemeente/regio, en zolang de voorraad strekt

Per regio/gemeente organiseert Cowave de installaties

Voor het komend najaar krijg je een aanbieding

Komt de einddatum van je energiecontract al in zicht?

Je energierekening zal ongetwijfeld omhoog gaan.

Snel van het gas af loont.

Door de gestegen gasprijzen is de warmtepomp nu goedkoper dan de CV-ketel. De terugverdientijd van een warmtepomp is aanzienlijk korter geworden en ook bij het huren van warmtepompen gaat je energierekening harder omlaag dan je aan huurkosten kwijt bent.

Huren niet veel duurder dan kopen.

Alleen bij Cowave is huren niet veel duurder dan direct aanschaffen van een warmtepomp. Cowave berekent namelijk geen winstmarges door in de huurprijs, en Cowave geeft de subsidie van 30% aan haar huurders.

Kom ook in Verzet

De overheid geeft alleen (eenmalige) relatief kleine tegemoetkomingen en van de energiemaatschappijen kan je niet verwachten dat ze je gaan helpen met het verlagen van je energierekening. De echte veranderingen op energiegebied moeten van onderaf komen, vanuit de gebruikers zelf. Cowave wil één grote Nederlandse energie-gebruikersgroep van woningeigenaren en huurders van woningen formeren die een krachtige geluid laat horen richting overheden en energiemaatschappijen.

Ga niet afwachten tot je je nieuwe energiecontract moet afsluiten

Je krijgt een ver-4-voudiging van de gaskosten en een ver-dubbeling van de stroomkosten te verwerken

De overheid zag dit eind vorig jaar al een beetje aankomen. De subsidie op warmtepompen werd daarom voor 2022 verhoogd van 20 naar 30%. Door warmtepompen aantrekkelijker te maken kan de afhankelijkheid van gas in een versneld tempo gaan afnemen. Nu de gasprijzen door de oorlog in Oekraïne een onverwachte super boost hebben gekregen, is enerzijds nu voor vrijwel iedereen voldoende duidelijk dat de warmtetransitie de nodige urgentie vraagt, en anderzijds helpen de stijgende gasprijzen tegelijkertijd ook om de consensus omtrent het nut van de warmtetransitie automatisch te versterken.

Met een warmtepomp kan je je energierekening met circa 40% verlagen  (afname kosten voor gasgebruik min de stijging van de stroomkosten).

Voor veel woningeigenaren is de investering (minimaal € 3000, met de subsidie) in een warmtepomp echter te hoog. De huur constructie via Cowave kan hierbij een uitkomst bieden voor in principe alle huishoudens in Nederland. Ook voor de huishoudens die onvoldoende budget hebben en de huishoudens die grote twijfels hebben en die absoluut niet van zins zijn om de (stevige) investering te doen.

Cowave doet namelijk niet aan winstopslag en trekt het subsidievoordeel niet naar zichzelf toe bij de verhuur van warmtepompen. Als je huurt bij Cowave zal ja  daarom uiteindelijk niet veel duurder uit zijn dan de woningeigenaren die een warmtepomp zelf kochten.

Warmtepomp huren

Als je via Cowave een warmtepomp huurt betaal je niet veel meer dan wanneer je de warmtepomp zelf aanschaft.
Warmtepomp huren voor de laagste prijs

Onafhankelijk van gas

Een warmtepomp is milieuvriendelijk en je hoeft je geen zorgen meer te maken over de prijsstijgingen van het gas.
Nieuwe warmtebronnen

Moet je binnenkort een nieuw energiecontract afsluiten?

Wat je meer aan gas moet gaan betalen kan je beter uitgeven aan het huren van een warmtepomp. Je maakt dan als schrale troost zelfs nog (een kleine) winst.
Iets minder harde stijging van je energierekening

Het is nu het juiste moment om over te stappen naar 'de warmtepomp'

Voor wat betreft het milieu is er heel lang geen excuus meer, maar financieel is er nu ook geen excuus meer. De meerprijs die je (binnenkort) voor gas moet gaan betalen is namelijk nu al hoger dan de huurprijs voor een gemiddelde warmtepomp. Al bij een verbruik van 1000 m³ gas per jaar is het huren van een warmtepomp voordeliger dan op de oude voet met je cv-ketel blijven stoken.

 

Komt de einddatum van je huidige energiecontract naderbij?

De nieuwe energierekening zal ongetwijfeld aanzienlijk hoger gaan uitvallen.

U kunt er met isolatie,  zonnepanelen en/of een warmtepomp het nodige aan doen, maar daarvoor moet een forse investering gedaan worden.

Wanneer u niet beschikt over het benodigde budget, of wanneer u niet veel zin heeft om er direct veel geld aan uit te geven, is huren van zonnepanelen of warmtepompen mogelijk een oplossing. Een probleem hierbij is echter dat vrijwel alle verhuurders van de zonnepanelen en warmtepompen behoorlijk hoge winstmarges berekenen. Huurders betalen hierdoor in meeste gevallen uiteindelijk veel te veel.

Cowave wil dit grote financiële verschil tussen huren en kopen voor een groot deel wegnemen. Door geen winstmarges te berekenen wil Cowave het huren van warmtepompen (en op termijn ook van zonnepanelen) zo aantrekkelijk mogelijk maken.

Versnelling van de warmtetransitie

De oorlog in de Oekraïne maakt duidelijk dat we snel minder afhankelijk moeten worden van gas voor de warmtevoorziening in onze huizen. Op korte termijn is het installeren van zoveel mogelijk warmtepompen de beste oplossing.

 

Met een warmtepomp wordt tussen de 40 en 100% minder gas verbruikt. Het bedrag dat hiermee wordt bespaard is inmiddels ruim hoger dan de kosten voor het huren van een warmtepomp via Cowave.

 

Hotelload steunt initiatieven die bijdragen aan verbetering van de natuur.  Cowave (Cooperatieve Warmte Vereniging)  wil in Nederland op korte termijn zoveel mogelijk woningen gaan voorzien van warmtepompen. Dit zal enorm bij gaan dragen aan de reductie van co2-uitstoot.

 

Ga daarom voor een gratis lidmaatschap naar de website van Cowave.