De voordelen van ' rechtstreeks boeken' ten opzichte van ' boeken via de boekingswebsites':

Flexibeler *

Kleine aanpassingen in boekingen kunnen snel door de recepties van de accommodaties geregeld worden

Persoonlijker *

Op alle vragen krijgt je antwoord van personeel van je accommodatie.

Minder fouten *

Geen tussenschakels die foutjes kunnen maken. In overleg met je accommodatie kunnen eventuele fouten snel worden verholpen.

Betere deals *

Altijd de laagste prijs
Rechtstreeks boeken is nooit duurder dan boeken via de boekingswebsites (vergelijk onder andere Trivago, Booking.com, Hotel.nl en Expedia). Bovendien kan je met speciale arrangementen die alleen via de eigen websites van de accommodaties kunnen worden verkregen, zelfs voordeliger uit zijn.

Ruimere keuze *

Op de boekingswebsites staan vaak niet alle mogelijkheden.

Voordeel voor jou *

en voordeel voor je hotel

Een tevreden gastheer zorgt net iets beter voor zijn gasten

Niet alleen jij hebt voordeel bij 'rechtstreeks reserveren', ook je hotel of b&b is voordeliger uit. Zij sparen namelijk hoge commissie-bedragen uit (de boekingswebsites vragen zonder blikken of blozen 15% of nog meer commissie aan je hotel).

Extra service van Hotelload

Hotelload doet niet aan 'het beoordelen van accommodaties'. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat het geven van 'beoordelingen' fraude in de hand werkt. Positieve beoordelingen kunnen bijvoorbeeld gekocht worden en met de cijfers wordt vaak gegoocheld.

In plaats van 'beoordelingen' biedt Hotelload een gratis back up service voor het oplossen van problemen met de vacantie-accommodaties.

Iedere reiziger die rechtstreeks via de officiële website van een accommodatie heeft geboekt, kan contact opnemen met de helpdesk van Hotelload, voor onder meer gratis informatie en advies, en wanneer niet de laagste prijs is verkregen bij een rechtstreekse boeking.

Boek zonder omwegen

en vergeet al die tussenschakels

en tussenpersonen (boekingswebsites, reisbureaus, reisorganisaties etc.)

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

* Voordelen rechtstreeks boeken

1. Flexibiliteit

Problemen rondom een annulering of een verschuiving van de data van een reservering kunnen door de hotels makkelijker worden opgelost. Wanneer een hotelgast rechtstreeks een kamer boekt zijn hoteliers veelal bereidwillig te helpen of wat soepeler te om te gaan met de reservering. Wanneer er bijvoorbeeld een datum verschuift of een hotelreservering moet worden geannuleerd hebben ze meer ruimte om gasten te compenseren. Ze zijn immers niet gebonden aan de voorwaarden die boekingswebsites opleggen en hebben dit in eigen hand. Dit wordt een stuk lastiger wanneer een gast heeft geboekt via een boekingswebsite en niet komt opdagen of zijn reservering wil aanpassen. Wil je meer flexibiliteit? Kies dan voor een rechtstreekse reservering.

2. Persoonlijk contact

Door rechtstreeks te boeken is er in veel gevallen ook rechtstreeks contact met de receptiemedewerkers. Aan specifieke wensen van de gasten kan daardoor beter en sneller worden voldaan. De medewerkers van een hotel zullen het nooit toegeven maar gasten die rechtstreeks bij een hotel hebben geboekt hebben een grotere kans nog beter te worden behandeld. Er is al eerder contact geweest tussen het hotel en gast. Er is al gestart met het opbouwen van een eerste relatie. Ook weten hotel medewerkers dat klanten die rechtstreeks boeken minder kosten hebben gehad. Ze kunnen dit terugvinden in hun systemen en weten welke gasten rechtstreeks hebben geboekt en wie er via een tussenpartij is binnen gekomen. Ze hebben dus wat “wisselgeld” om het verblijf van gasten die rechtstreeks hebben geboekt verder te veraangenamen mocht dit nodig zijn. Ook is het voor hotel medewerkers makkelijker om een upgrade van de bestaande boeking aan te bieden. Hotelboekingswebsites zijn prima voor de basics, maar wil je net iets meer uit je verblijf, dan doe je er verstandig aan rechtstreeks te boeken.

3. Minder fouten

Door direct contact met de hotels en b&b's kunnen veel fouten voorkomen worden. De reservering wordt netjes bevestigd en de gast weet zeker dat hij of zij welkom is op de afgesproken data. Duidelijker kan niet. Mochten er desondanks toch fouten worden gemaakt bij de boeking, dan kan het hotel of de b&b dit zelf in de meeste gevallen vrij eenvoudig herstellen. Wanneer er echter boekingswebsites tussen zitten, is het vaak niet zo eenvoudig om tot een oplossing te komen. Bij het boeken van een hotel via een website zoals Booking.com, Expedia of Trivago zit er altijd een partij tussen. Het kan wel eens voorkomen dat een reservering niet goed wordt verwerkt of doorgegeven aan het hotel. De hotelier en de boekingswebsite wijzen dan naar elkaar en als gast “sta je daar”. De meeste hoteliers zullen hun verantwoordelijkheid nemen en alsnog een kamer voor je proberen te vinden maar een dergelijke situatie is zeer ongewenst. Vooral voor u. Een check-in hoort soepel te verlopen en u wilt graag in de kamer komen die u voor ogen had. Wilt u net iets meer zekerheid? Kies dan voor een rechtstreekse reservering, u wil niet het punt van discussie zijn tussen hotelier en boekingsplatform wanneer u gewoon naar uw kamer wilt. Niet alleen de reviews van de hotels zijn belangrijk maar ook die van de boekingsplatformen. Op de website ConsumerAffairs.com, waar naast hotels ook boekingsplatformen een beoordelingen kunnen krijgen, staan meer dan 1400 klachten over Hotels.com, ruim 850 klachten over Booking.com en ruim 1700 klachten over Expedia.

4. Betere deals mogelijk

Vanwege de strenge eis, opgelegd door de boekingswebsites, dat kamers niet voor lagere prijzen mogen worden aangeboden aan klanten die buiten de boekingswebsites om boeken, kunnen de hotels geen extra kortingen geven aan gasten die rechtstreeks boeken. Wel is het voor hotels mogelijk om via het aanbieden van arrangementen vele voordelen te gunnen aan de klanten die rechtstreeks boeken. Rechtstreeks reserveren kan daardoor veel aantrekkelijker worden dan boeken via de boekingswebsites.

5. Uitgebreidere kamer keuze

Lang niet alle hotels zetten hun volledige aanbod kamers op websites zoals Booking.com, Trivago en Expedia. Veelal wordt slechts een deel van de kamers op deze websites gezet. Soms zijn er zelfs nog kamers vrij terwijl deze websites aangeven geen kamers te hebben in de geselecteerde periode. Hotels met een eigen website bieden vaak de optie om direct online kamers kan reserveren. Het aanbod kamers is meestal groter dan de kamers die er te vinden zijn op de vergelijkingssites. Hoteliers zetten (bijna) nooit hun volledige kameraanbod op Bookingswebsites. Deze kunnen onderling niet synchroniseren. Om overboeking te voorkomen wordt daarom maar een beperkt aanbod op deze platformen gezet. Het is daarom altijd goed om de website van het hotel zelf te bezoeken. Omdat er meer kameraanbod op de eigen websites van de hotels te vinden is doet u er verstandig aan om rechtstreeks te boeken. Zo weet u zeker dat u altijd een goede kamer krijgt.

6. Loyaliteitsprogramma’s

Sommige hotels beschikken over loyaliteitsprogramma’s. Hoe vaker u een (rechtstreekse)boeking plaats, hoe meer loyaliteitspunten u kan opbouwen. De loyaliteitspunten worden meestal niet opgebouwd wanneer gasten een boeking plaatsen via een extern reserveringsplatform. Zit u vaak in hetzelfde hotel en heeft deze een loyaliteitsprogramma? Ook dan doet u er verstandig aan om rechtstreeks te boeken.

7. Gunfactor

Veel hotelgasten weten dat boekingswebsites een bepaalde commissie opstrijken wanneer er via hen wordt geboekt. Deze vergoeding komt terecht bij grote internationale spelers met astronomische winsten. Ze zijn een kostenpost voor hoteliers of familiehotels die er van rond moet komen met hun gezinnen en het de laatste jaren erg lastig hebben gehad. Een rechtstreekse boeking bij het hotel is voor hotels een flinke kostenbesparing die zeker een extra glimlach op het gezicht van de hotelmanager, gastvrouw of gastheer zal toveren. Wie gunt u het meer? De mensen die uw verblijf zo aangenaam mogelijk willen maken of de slimme commerciële jongen die een website in elkaar hebben geknutseld en verder geen waarde toevoegen aan jouw verblijf? Wanneer u een hotelletje boekt, denk dan ook eens aan uw gunfactor.

 

 

 

Reserveer rechtstreeks je verblijf rechtstreeks via de officiele websites van de vakantie-accommodaties

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors