Hotelload een onafhankelijk platform

Het Hotelload platform is een onafhankelijk platform dat wordt gevormd door de combinatie van enerzijds deze website (Hotelload.com) en anderzijds de facebook-groep Friends of Travelers.  Alle verblijfsaccommodaties kunnen een gratis vermelding krijgen op onze website. Hierin kunnen zij de voordelen van het maken van een rechtstreekse reservering via hun officiële website onderstrepen.

Naast alle voordelen van het rechtstreeks boeken, is er ook een nadeel aan het maken van een online reservering. Bij een geschil kan de reisconsument niet terugvallen op een reisorganisatie. Om dit nadeel op te vangen, heeft Hotelload de facebook-groep 'Friends of Travelers' in het leven geroepen. De reizigers die lid zijn van deze groep kunnen altijd hulp krijgen van Hotelload bij problemen met de accommodaties.

 

Bewust reizen

Kiezen voor 'rechtstreeks reserveren' in plaats van 'het boeken via de boekingswebsites', is belangrijk. Jaarlijks gaan namelijk vele miljarden euro's naar de bankrekeningen van de aandeelhouders van de grote boekingswebsites.

De macht op van de boekingswebsites is groot en de commissies die gevraagd worden hoog. Vooral de kleinere accommodatie (familie-) bedrijven worden min of meer in het nauw gedreven. Maar ook de grote verblijfsaccommodatie-aanbieders hebben er veel last van. De commissies bedragen 10% van de omzet en in veel gevallen zelfs nog hoger. De accommodaties kunnen echter niet zonder de service van de boekingwebsites.  De concurrentie is moordend en als een hotel of een andere accommodatie de boekingen niet laat regelen via de boekingswebsites, daalt het aantal boekingen rigoureus.

Kies als reiziger daarom bewust voor 'rechtstreeks boeken'. Dit is  voor de accommodatie-aanbieder én voor jou een stuk voordeliger.  Accommodatie-aanbieders ontlopen de hoge commissies, en jij krijgt naast de laagste prijs, meer service en gratis extra's. 

Alle accommodaties zijn blij met jou rechtstreekse boeking en zullen daarom nooit een hogere prijs vragen dan de laagste prijs die via de boekingswebsites verkregen kan worden (met andere woorden: de boekingswebsites kunnen in principe nooit goedkoper zijn!) Mocht je hieraan twijfelen, vraag dan naar de Hotelloadprijs.

 

 

Boekingswebsites verleden tijd

De boekingswebsites  zijn zeer nuttig gebleken en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de reisindustrie. De keerzijde is echter dat zij door grote naamsbekendheid en hoge posities in de Google-rankings te veel macht hebben verkregen. De commissie-percentages die zij berekenen vormen in toenemende mate rede voor verontrusting in de reisbranche.

Daar de meeste accommodatie-bedrijven inmiddels zelf beschikken over uitstekende boekingsprogramma's is het nu tijd geworden om 'het rechtstreeks boeken' goed onder de aandacht te brengen en te ondersteunen met behulp van een onafhankelijk medium.

Hotelload service voor de hotels.

In samenwerking met vele hotels, bnb's en andere verblijfsaccommodaties wil Hotelload 'het rechtstreeks reserveren' populairder maken. Het Hotelload-concept, waarbij  'reserveren op de officiële websites van accommodatieaanbieders' centraal staat, moet tegenwicht gaan bieden aan 'reserveren via de boekingswebsites'.

Voor de argeloze vakantiezoeker die zich op het Internet aan het oriënteren is lijkt het alsof er buiten de boekingswebsites om geen andere reserveringsmogelijkheden meer bestaan. De boekingswebsites trekken de klanten naar zich toe en vragen hoge commissies. Per boeking moet al snel circa 12% worden afgedragen.

Alle hotels en andere verblijfsaccommodatie-bedrijven kunnen een gratis vermelding verkrijgen op Hotelload.com. Via Hotelload.com worden de klanten doorverwezen naar de officiële websites van accommodaties.

 

Back up service

De back up service van Hotelload richt zich op het bieden van extra zekerheid voor reizigers die 'rechtstreeks hebben gereserveerd'.  De toeristen/reizig(st)ers die 'rechtstreeks gereserveerd' hebben kunnen zich wenden tot de centrale klantenservice van Hotelload voor onder meer informatie, advies en/of overleg wanneer de accommodatie niet voldoet aan de verwachtingen of bij problemen rondom de boeking.

Je staat er bij een boeking die je rechtstreeks bij een hotel of andere accommodatie hebt gedaan dus nooit meer alleen voor.  Bij problemen met je verblijfsaccommodatie staan wij klaar om je te helpen. Word lid van de Facebook-groep ''Friends of Travelers'' en je bent verzekerd van onze ondersteuning.  Het is hierbij niet noodzakelijk dat de accommodatie waarbij je hebt geboekt een vermelding moet hebben op www.hotelload.com.

 

Kies je reisbestemming en boek gewoon rechtstreeks

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages