Hotelload een onafhankelijk platform

Het Hotelload platform is een onafhankelijk platform dat zich inzet om ''het rechtstreeks reserveren via de officiële websites van de hotels en de andere verblijfsaccommodaties'' te stimuleren.

Alle verblijfsaccommodaties kunnen een gratis vermelding krijgen op de website van Hotelload. Via Hotelload worden de reisconsumenten rechtstreeks doorverwezen naar de officiële websites van de hotels en de andere accommodaties. Dit is een gratis service.

 

 

Boek buiten de grote geldverslindende boekingswebsites om!

Begin je vakantie niet met het betalen van 20% van je boekingssom voor je overnachtingen aan de super rijke aandeelhouders van onder andere Booking en Expedia.

Als je rechtstreeks bij de hotels en andere accommodaties gaat boeken wordt helemaal niets betaald aan de boekingswebsites, en kan het hotel waar je gereserveerd hebt bepalen of ze het uitgespaarde geld (voor een deel) aan jou uitkeren. Dit kan in de vorm van een korting of een leuke verassing.

Ga ook rechtstreeks reserveren. Je krijgt dan vrijwel altijd de laagste prijs en je steunt de accommodaties die onder de druk van de boekingswebsites uit willen komen.

Geen boekingskosten bij een rechtstreekse reservering.

Als je boekt via een boekingswebsite, worden aan je accommodatie 10 tot 25% boekingskosten in rekening gebracht. De accommodaties berekenen dit door in de tarieven.
Bij een rechtstreekse boeking via een officiële website van een accommodatie is er geen tussenschakel die boekingskosten in rekening kan brengen. Hierdoor ontstaat bij de accommodaties financiële ruimte om meer korting te geven aan de gasten en om meer bij te dragen aan compensatie voor de milieuschade die het toerisme veroorzaakt.

Heb jij ook genoeg van de boekingswebsites?

Als je genoeg hebt van het graaigedrag van Booking, Expedia en de andere boekingswebsites, is simpelweg 'rechtstreeks gaan boeken' via de officiële websites van de accommodaties, de beste manier om van ze af te komen. Dit is makkelijk gezegd, maar is in de praktijk helemaal niet zo eenvoudig. De boekingswebsites hebben de reiziger namelijk wel het een en ander te bieden. Je krijgt als reiziger een goed en overzichtelijk beeld van het aanbod per reisbestemming, je krijgt 'aanbiedingen' voorgeschoteld en het boekingsproces verloopt meestal vlekkeloos. Dit is geweldig, maar hou in gedachte dat dit bij een boeking van rond de 500 euro, soms wel 100 euro voor 'dit gemak' aan een boekingswebsite moet worden betaald! Een bedrag dat door de accommodatie moet worden overgemaakt, maar uiteindelijk voor rekening van de reiziger komt.

Reizigers initiatief.

De hotels en de andere accommodaties kunnen geen kant op. Ze zijn met handen en voeten gebonden aan de boekingswebsites. Zonder vermeldingen op boekingswebsites krijgen ze te weinig gasten en gaan ze gewoon failliet.
Reizigers hebben echter wel een keuze. Ze kunnen eenvoudigweg rechtstreeks gaan boeken en daarmee (langzaam) een verandering in gang zetten.

 

Bewust reizen

Het is beter om 'rechtstreeks te reserveren' in plaats van 'de boeking via de boekingswebsites te regelen'. Het scheelt voor de accommodatie waar je geboekt hebt namelijk al snel 10% van het boekingsbedrag aan kosten. 

Jaarlijks worden miljoenen boekingen geregeld via de boekingswebsites en dat levert voor de boekingswebsites vele miljarden euro's op. Enorme bedragen die zomaar uit de markt worden gehaald, zonder dat het voor de reizigers en de accommodatie-eigenaren echt iets van waarde toevoegt.

Dit geld zou bijvoorbeeld beter uitgegeven kunnen worden aan doelen op het gebied van natuurbescherming. Daarmee zouden prachtige projecten opgestart kunnen worden, die een groot deel van milieuschade, veroorzaakt door het reisverkeer, gecompenseerd kunnen worden.

De macht op van de boekingswebsites is echter groot en de commissies die gevraagd worden hoog. Vooral de kleinere accommodatie (familie-) bedrijven worden min of meer in het nauw gedreven. Maar ook de grote verblijfsaccommodatie-aanbieders hebben er veel last van. De accommodaties kunnen op dit moment echter niet zonder 'de service' van de boekingwebsites.  De concurrentie is moordend en als een hotel of een andere accommodatie de boekingen niet laat regelen via de boekingswebsites, daalt het aantal boekingen rigoureus.

Kies als reiziger daarom bewust voor 'rechtstreeks boeken'. Dit is  voor de accommodatie-aanbieder én voor jou een stuk voordeliger.  Accommodatie-aanbieders ontlopen de hoge commissies, en jij krijgt naast de laagste prijs, meer service en gratis extra's. 

Alle accommodaties zijn blij met jou rechtstreekse boeking. Een rechtstreekse reservering  zal daarom over het algemeen voordeliger uitpakken dan een reservering die via de boekingswebsites wordt geregeld. Het boekingsbedrag bij een rechtstreekse reservering zal op z'n minst gelijk zijn aan de beste aanbieding die op boekingswebsites te vinden zal zijn. Mocht je twijfelen, neem dan contact met de helpdesk van Hotelload op.

 

 

Boekingswebsites verleden tijd

De boekingswebsites  zijn het afgelopen decennium zeer nuttig gebleken en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de reisindustrie. De keerzijde is echter, dat zij door grote naamsbekendheid en hoge posities in de Google-rankings te veel macht hebben verkregen. De commissie-percentages die zij berekenen vormen in toenemende mate rede voor verontrusting in de reisbranche.

Daar de meeste accommodatie-bedrijven inmiddels zelf beschikken over uitstekende boekingsprogramma's is het nu tijd geworden om 'het rechtstreeks boeken' goed onder de aandacht te brengen en te ondersteunen met behulp van een onafhankelijk medium.

Hotelload service voor de hotels.

In samenwerking met vele hotels, bnb's en andere verblijfsaccommodaties wil Hotelload 'het rechtstreeks reserveren' populairder maken. Het Hotelload-concept, waarbij  'reserveren op de officiële websites van accommodatieaanbieders' centraal staat, moet tegenwicht gaan bieden aan 'reserveren via de boekingswebsites'.

Voor de argeloze vakantiezoeker die zich op het Internet aan het oriënteren is lijkt het alsof er buiten de boekingswebsites om geen andere reserveringsmogelijkheden meer bestaan. De boekingswebsites trekken de klanten naar zich toe en vragen hoge commissies. Per boeking is een afdracht van 12% van het boekingsbedrag geen uitzondering.

Alle hotels en andere verblijfsaccommodatie-bedrijven kunnen een gratis vermelding en/of een gratis promocode-vermelding verkrijgen op Hotelload.com. Via Hotelload.com worden de klanten doorverwezen naar de officiële websites van accommodaties.

 

Back up service

De back up service van Hotelload richt zich op het bieden van extra zekerheid voor reizigers die 'rechtstreeks hebben gereserveerd'.  De toeristen/reizig(st)ers die 'rechtstreeks gereserveerd' hebben kunnen zich wenden tot de centrale klantenservice van Hotelload voor onder meer informatie, advies en/of overleg wanneer een van de boekingswebsites een betere aanbieding heeft, of bij problemen rondom de boeking.

 

 

Natuurbescherming

Hotelload is een stichting in oprichting. De winst die geboekt wordt via deze website zal volledig worden gedoneerd aan doelen op het gebied van natuurbescherming. Lees hierover meer op onze pagina over natuurbescherming.

Kies je reisbestemming en boek gewoon rechtstreeks

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages