Langzaam veranderen

De algemene verwachting is dat de reisbranche als een van de laatste branches er weer bovenop zal komen.

Moeten we bij dit herstel op de oude voet doorgaan? Met wederom een grote mate van afhankelijkheid van de boekingswebsites, continue hoge boekingskosten en verdere toename van ontwrichtend airbnb-toerisme.

Dat dit patroon doorbroken moet worden is de afgelopen maanden steeds duidelijker geworden. De boekingswebsites, met Booking voorop, hebben zich bepaald niet als sociale zakenpartners gedragen. Coulance richting de hotels kende de boekingswebsites niet of nauwelijks, ze hielden de hand op bij de overheid, gaven/geven buitensporige salarissen aan de directieleden enzovoort.

Van deze 'partners' kunnen we niet verwachten dat ze van koers zullen gaan veranderen. De macht die ze het afgelopen decennium opgebouwd hebben bij de zoekmachines is immers zeer lucratief gebleken. Met relatief eenvoudige systemen voor reserveringen konden zij ongelofelijke miljarden winsten maken.

Na de crisis zullen ze dan ook alles op alles gaan zetten om er voor te zorgen dat weer zoveel mogelijk reserveringen via hun websites gaan lopen, al uw inspanningen voor het verkrijgen van  meer 'rechtstreekse reserveringen' ten spijt.

Een snelle omslag zit er dus voorlopig niet in. Echter, nu we toch weer opnieuw moeten opstarten, is er op dit moment wel een klein beetje tijd om voorzichtig een alternatief voor de boekingswebsites uit te gaan proberen. Een alternatief in de vorm van een intermediair zoals wij hier met Hotelload voor ogen hebben, kan al opgestart worden wanneer een klein aantal accommodaties mee wil gaan doen.

 

Meedoen door gratis plaatsing van een anonieme promocode

Op onze website hotelload.com plaatsen wij per reisbestemming een aantal promocodes, met daarbij een kleine omschrijving van de actie. Potentiële gasten die interesse hebben voor de promocodes, kunnen vervolgens bij Hotelload de details over de accommodaties en de acties opvragen.

Bij de vermelding van de promocodes op de website worden geen namen van de accommodaties vermeld. De promocodes zijn dus anoniem. Alleen de aanvragers van de promocodes krijgen de namen van de accommodaties te zien. De promocode-promoties worden daardoor persoonlijke aanbiedingen en onderscheiden zich van de andere (zichtbare) aanbiedingen die bijvoorbeeld lopen via de boekingswebsites. Ter bevordering van 'het rechtstreeks reserveren' kunnen met behulp van 'de anonieme' promocodes extra kortingen en/of gratis extra's worden gegeven, zonder dat daarbij de aanbiedingen die via andere kanalen lopen worden gedwarsboomd.

Maak ook een begin voor een koersverandering. U kunt eenvoudig meedoen door een gratis promocode-vermelding (zie het 5 stappen plan hieronder) aan te vragen. Zonder kosten en zonder risico's!

5 stappen plan

Stap 1

Maak een promocode met daarin een (kleine) actie, een korting en/of gratis extra's.

Stap 2

Wij zetten alléén de actie op onze website (zie voorbeeld). De naam van uw accommodatie maken wij niet openbaar.

Stap 3

Resultaat meten. Over een periode van enkele maanden geleidelijk meer rechtstreekse boekingen.

Stap 4

Gratis regelmatig de promocode aanpassen of veranderen, of voor een kleine vergoeding meerdere promocode-acties doorgeven.

Stap 5

Met de opbrengst van de website gaan we doelen op het gebied van natuurbescherming steunen. Meer hierover ...

Plaats een gratis promocode

Eerste doel

Met slechts een tiental hotels en/of andere accommodaties die een promocode willen plaatsen, kunnen we al een begin maken met het opzetten van een onafhankelijk intermediair. Een intermediair zonder winstoogmerk, dat streeft naar meer rechtstreekse reserveringen voor in principe alle hotels en andere accommodaties. Hiermee willen we agressieve investeerders in de hotelbranche van ons afschudden, en gaan we tegelijkertijd proberen om de toeristen-industrie rechtstreeks te koppelen aan projecten voor verbetering van natuur.  Alle winst die het intermediair mogelijk in de toekomst zal maken, zal daarom direct gedoneerd worden aan doelen op het gebied van natuurbescherming.

Deze voorbeeld-website van Hotelload is een eerste opzet voor een intermediair. Een intermediair dat door alle accommodaties geheel gratis kan worden ingezet om het aantal rechtstreekse reserveringen te bevorderen.

Om te voorkomen dat bij eventueel succes van het nieuwe intermediair weer een soort machtsblok gaat ontstaan, is het belangrijk dat het intermediair geen commerciële partij gaat worden. Voor het beheer van het intermediair zal het stichtingsmodel als rechtspersoon daarom het meest geschikt zijn.

Zodra circa 10 hotels of andere vakantieaccommodaties mee willen doen (promocodes plaatsen op Hotelload), gaan we stichting in het leven roepen.

Lees meer over ons initiatief en onze doelen...

 

Laagste prijsgarantie voor de reiziger met promocode

Gasten kunnen alleen promocodes inwisselen als zij de boeking rechtstreeks via uw officiële website regelen. De gast die een promocode inwisselt is altijd verzekerd van de laagste prijs (laagste prijsgarantie).

De actie behorende bij de promocode kan bijvoorbeeld een korting zijn die gelijk is aan de hoogste korting die gegeven wordt door een van de boekingswebsites. In feite is de promocode in dit geval een soort garantie voor de aanvrager dat zij/hij de laagst mogelijke prijs betaald.

Wanneer de promocode-actie iets meer korting biedt en/of nog één of meerdere gratis extra's (gratis parkeren, gratis kamer-upgrades, ruimere in- en uitcheck tijden enz.), dan wordt de reiziger in principe beloond voor haar/zijn rechtstreekse reservering.

 

 

Initiatiefnemer

Hotelload is een persoonlijk initiatief van Ben van 't Westende (Opleiding: HEAO ce via de HZ in Vlissingen; werkzaam geweest in de ICT, administratie en marketing bij ingenieursbureaus, overheidsinstellingen, horeca- en hotelbedrijven, en detailhandelsbedrijven)