Verschuiving naar natuur

Je verblijf regelen via Booking is heel duur

Als je overnachtingen hebt geboekt via Booking moet ongeveer 15% van je boekingsbedrag aan Booking betaald worden. Deze kosten zullen altijd (indirect) afgewenteld worden op jou als gast.
De enige rede waarom deze kosten gemaakt moeten worden is omdat Booking op Google een dominante posite inneemt. Een aantal jaren terug was er nog het excuus dat Booking een goed boekingsprogramma had, maar is inmiddels is dit achterhaald. Ieder hotel of andere accommodatie beschikt nu zelf over een prima boekingsprogramma.
Bij iedere overnachting van bijvoorbeeld 100 euro betaal je dus 15 euro puur voor de dominantie van Booking op Google. Of je moet heel goed je best doen om zelf een geschikte accommodatie te vinden. Bijvoorbeeld door via Booking te zoeken naar namen van accommodaties, en deze dan intikken op Google, om zo dan uiteindelijk te komen op websites van mogelijk geschikte accommodaties.Slechts een handje vol mensen doen dit.

Google is haar neutraliteit kwijt
Duidelijk is dat Google niet goed werkt wanneer je naar een accommodatie zoekt. Individuele hotels komen niet of slechts sporadisch op de eerste 10 pagina's van Google in beeld wanneer je een reisbestemming intikt. Het zijn Booking en consorten die de boventoon voeren en je verleiden tot het maken van een boeking via hun websites.
Stel dat je anders zou willen, heb je toch Booking nodig voor het zoeken naar accommodaties. Booking neemt dan in feite de rol over van Google.
Zelf speelt Google geen noemenswaardige rol meer als hulpmiddel bij het zoeken naar accommodaties.

Een nieuw zoekmachine voor reizigers
Als we echt van de boekingswebsites af willen komen, moet een nieuwe zoekmachine worden ontwikkeld. Een zoekmachine speciaal voor reizigers die op zoek zijn naar hotels en andere accommodaties.
In de vorm van Hotelload.com hebben wij kleine opzet gemaakt voor een dergelijk zoekmachine. De bedoeling is dat via Hotelload straks rechtstreeks doorgeclickt kan worden naar alle officiële websites van accommodaties in de wereld.
Hotelload.com moet een plek gaan worden, waar reizigers rustig kunnen zoeken naar accommodaties waar ze kunnen overnachten. Ongestoord zoeken zonder allerlei tactieken die de druk opvoeren en schaarste insinueren: 'nog 1 kamer over' of ' 10 anderen kijken op dit moment ook naar deze accommodatie'. Op Hotelload.com staan geen tussenpersonen, Online Travel Agencies of boekingswebsites die mee willen profiteren van de boekingen die reizigers maken. Wanneer de reiziger clickt op een van accommodaties, komt zij of hij direct op de officële website van de betreffende accommodatie.

“Help mee om de richting van de miljarden stroom om te buigen van Booking naar natuur”
Hotelload.com is een website zonder winstoogmerk. Eventuele reclameinkomsten, zullen worden gebruikt ten behoeve van de continuïteit van de website. De winst die overblijft zal volledig gaan naar doelen op het gebied van natuurbescherming. Een klein gebaar, waarmee we willen proberen iets terug te doen voor de natuur. De natuur heeft immers veel te lijden onder al dat reisverkeer.
Met de vele miljarden die de afgelopen jaren naar Booking zijn gegaan, hadden prachtige projecten op het gebied van natuurbescherming ontwikkeld kunnen worden. Hoogste tijd om nu de richting van die gigantische geldstromen om te buigen.

Facebook-groep: Hotelload
Om mee te helpen aan 'de omslag', hoef je niet mee te lopen bij een demonstratie of een petitie te ondertekenen. Gewoon vanuit je luiestoel of vanachter je bureau kun je een steentje bijdragen en ons initiatief steunen door lid te worden van onze facebook-groep: Hotelload.
Wanneer een grote Facebook-groep is opgebouwd, kunnen we een krachtig signaal doen uit gaan naar de eigenaren van de accommodaties. Een signaal waarmee reizigers laten zien dat ook zij genoeg hebben van het graaigedrag van de boekingswebsites, en dat ze niet langer mee wensen te betalen aan de verrijking van de aandeelhouders en directieleden van Booking e.a..
Kortom, steun ons initiatief door lid te worden van: en help de accommodaties om onder de druk van de boekingswebsites vandaan te komen. Hierdoor zul je uiteindelijk minder gaan betalen voor je vakantieverblijf en kan (een klein deel) van de miljarden die nu nog gaan richting de aandeelhouders van Booking e.a. worden gedoneerd aan doelen op het gebied van natuurbeschermingl

Laat zien dat je ook genoeg hebt van Booking en word geheel vrijblijvend lid van onze Facebook-groep