Gratis CO2-compensatie voor u en uw accommodatie

Met onderstaande aanvraag kunt u de CO2-uitstoot van uw laatste of eerstvolgende reis/vakantie gratis door ons laten compenseren.

Aanvraag voor gratis CO2-uitstoot compensatie

This form is disabled.

Belangrijk:

Voorwaarde voor gratis compensatie van CO2-uitstoot is dat u rechtstreeks geboekt heeft!

Invullen mag en loont overigens altijd. Ook wanneer u niet rechtstreeks bij uw verblijfsaccommodatie boekt, maar bijvoorbeeld boekt via Booking.com, Expedia.com, Hotels.com of via een van de reisorganisaties, is uw deelname door middel van het invullen van de onderstaande aanvraag zeer waardevol.  U laat dan zien dat u compensatie of vermijding van CO2-uitstoot belangrijk vindt. Samen met vele duizenden, hopelijk miljarden, andere toeristen/reizigers laat u uw stem horen. Wanneer de toeristen/reizigers, een internationale groep die qua omvang zijn gelijke niet kent in deze wereld, gezamenlijk aangeven dat zij een oplossing wil, kunnen de overheden, internationale instellingen en multinationals er niet meer om heen. Zij kunnen het beschouwen als een ultiem signaal om daadkrachtig de klimaatproblemen op te gaan lossen. Negeren gaat heel veel kosten. Niet alleen veel geld, maar vooral veel natuur en levens van mens en dier.

 

Voorwaarde voor gratis compensatie van CO2-uitstoot is dat de boeking van een kamer, appartement of vakantiewoning via de officiële website van een verblijfsaccommodatie-aanbieder is/was geregeld. Een boeking via een boekingswebsite (bekende voorbeelden zijn Booking.com en Expedia.com), een vergelijkingswebsite (bijvoorbeeld Trivago), of een van de vele andere boekings-mogelijkheden via het internet,  kunnen wij helaas niet gratis compenseren.

Belangrijkste rede hiervoor is dat boekingen die gemaakt worden via de boekingswebsites veel geld kosten voor de hotels en andere accommodatie-aanbieders. Het gaat hier bij elkaar om vele miljoenen euro's aan boekingskosten. Om een deel van deze kosten te vermijden wordt door de accommodaties gezocht naar mogelijkheden om 'rechtstreeks boeken' te stimuleren. Een van de manieren om 'het rechtstreeks boeken' te stimuleren is het aanbieden van 'gratis CO2-uitstoot compensatie van reis en verblijf'. De toename van het rechtstreeks boeken dat hiermee gerealiseerd wordt, betekent voor de hotels en de andere accommodatie-aanbieders dat veel bespaard kan worden.  Geld dat dan vervolgens (voor een deel) voor het klimaat en leefmilieu ingezet kan worden.

Hotelload verzamelt de aanvragen, exploiteert de website waarin een groot aantal deelnemende accommodaties zich presenteren en doneert uit de opbrengst van de website aan enerzijds relatief kleine instellingen die zich inzetten voor leefmilieus in en rond drukke toeristische steden en regio's en anderzijds aan nationaal en internationaal opererende klimaatorganisaties.

Hoe meer aanvragen wij ontvangen voor 'gratis CO2 compensatie', hoe beter wij duidelijk kunnen maken aan alle hotels, b&b's en verhuurders van vakantieverblijven dat zorg voor natuur en leefomgeving gewaardeerd wordt door de gasten.

Met alle aanvragen die door ons worden ontvangen, kunnen wij de verblijfsaccommodaties laten zien dat de toename van 'rechtstreekse boekingen' vooral is te danken aan de gasten die CO2-uitstoot willen compenseren.