Nieuw: facebook-boekingsgroepen

Facebook

Met behulp van facebook-groepen kunnen mensen, instellingen of bedrijven met een gemeenschappelijk doel of belang met elkaar communiceren.

Voor bedrijven in de hospitality-sector, die in principe elkaars concurrenten zijn, lijkt het op het eerste gezicht vreemd om samen in facebook-groepen te gaan zitten.

 

Samenwerken

Echter, vanwege de opgebouwde machtsposities van een aantal spelers in de sector (Booking.com, Expedia.com, Hotels.com e.a.) , worden de  accommodatie-aanbieders, min of meer gedwongen om een soort samenwerkingsverband aan te gaan. De boekingswebsites moeten een vorm van tegenwicht krijgen. De enorme winsten die zij de laatste jaren maken worden uiteindelijk opgebracht door de reizigers. Maar ook de accommodaties dragen een fors deel bij aan de winsten. Het is immers meestal niet mogelijk om alle boekingskosten door te schuiven naar de reizigers.

Van boekingswebsites naar boekingsgroepen

De boekingsgroepen zijn een alternatief voor de boekingswebsites.

Voor de accommodatie in Amsterdam heet dit alternatief: Hotelload Amsterdam. Voor de collega-accommodatie-aanbieders op Vlieland: Hotelload Waddeneilanden, en in Cadzand heet het alternatief: Hotelload Zeeland....Dit zijn allemaal facebook-boekingsgroepen waarvan zowel alle accommodaties uit een bepaalde stad of regio, als alle mensen die van plan zijn om diezelfde stad of regio te bezoeken, lid kunnen worden.

De accommodaties die lid worden van bijvoorbeeld de boekingsgroep Amsterdam, kunnen dagelijks gratis onbeperkt berichten plaatsen in deze groep en dus naar hartenlust adverteren.

Interessant hierbij is dat al deze berichten, via de automatische meldingen van facebook, ontvangen worden door de reizigers die lid zijn van dezelfde boekingsgroep. Reizigers dus met een specifieke voorkeur voor, in dit geval Amsterdam. Met aanbiedingen in de boekingsgroepen wordt altijd raak geschoten, ze komen precies in beeld daar waar ze in beeld moeten komen: bij de doelgroep, de fans van Amsterdam. Een effectievere wijze van reclame maken is er niet. En nog gratis ook!

Het moment van inzetten van het marketinginstrument 'boekingsgroep' kan voor iedere accommodatie-aanbieder het begin worden van een omslag. Een halt aan de alsmaar stijgende boekingskosten en tegelijkertijd ook een eerste stap richting daling van deze kosten.

Investeringen of ingewikkelde ict-projecten zijn niet benodigd.

Voor lidmaatschap: klik hieronder op een link naar de boekingsgroep van uw stad of regio.

Boekingsgroepen